Barbara 

Museum Hotel 

ΜΕΛΟΣ

του Δικτύου "πράσινων" Ξενοδοχείων

Αγριά – Βόλος

Μόλις έξι (6) χιλιόμετρα χωρίζουν την Αγριά από την πρωτεύουσα του Νομού Μαγνησίας τον Βόλο. Η πόλη του Βόλου ήταν Ολυμπιακή Πόλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Η σύγχρονη πόλη, αξιοποιώντας τη βιοτεχνική τεχνογνωσία του Πηλίου, το εργατικό δυναμικό της Θεσσαλίας και ιδιωτικές επενδύσεις εξελίχθηκε σε σημαντικό βιοτεχνικό και βιομηχανικό κέντρο, με το τρίτο κατά σειρά μεγέθους λιμάνι της χώρας. Η οικονομία της πόλης στηρίζεται στη βιομηχανία, το εμπόριο, τη βιοτεχνία, τις υπηρεσίες και τον τουρισμό.
Διαθέτοντας ένα νέο και σύγχρονο πανεπιστήμιο, μια ζωντανή καλλιτεχνική και πνευματική ζωή, αξιόλογη πολιτιστική υποδομή, αλλά και μια προοπτική ουσιαστικής ανάπτυξης ο Βόλος εξελίσσεται σε ένα δυναμικό κέντρο της Ελληνικής περιφέρειας και της Ευρώπης.
Μπορεί κανείς να επισκεφτεί το Μουσείο της πόλης και να θαυμάσει από κοντά τα ευρήματα όλων των ιστορικών χρόνων, και να μεταφερθεί νοερά στην αρχαία Δημητριάδα.
Μια απολαυστική βόλτα στην παραλία της πόλης και η γευσηγνωσία των παραδοσιακών πιάτων στα τσιπουράδικα της, κρίνεται απαραίτητη.

Αγριά – Λεχώνια – Καλά Νερά – Μηλιές – Βυζίτσα – Τσαγκαράδα – Ζαγορά – Χάνια (Χιονοδρομικό Κέντρο).

Ξεκινώντας από το Δυτικό Πήλιο που βρίσκεται η Αγριά, θα οδηγηθείτε στην κύρια οδική αρτηρία που θα σας οδηγήσει στο Ανατολικό Πήλιο. Μια μαγευτική διαδρομή περίπου 60 χιλιομέτρων μέσα από τα παραδοσιακά χωριά του Πηλίου με την μοναδικό σε όλο τον κόσμο οικιστικό σχεδιασμό και τις μοναδικές όψεις των σπιτιών(Πηλιορείτικα). Θα απολαύσετε την μαγική αρμονία της φύσης και το μοναδικό σμίξιμο του αδιάβατου βουνού του Πηλίου και της καταγάλανης θάλασσας του Αιγαίου πελάγους. Θα έχετε την ευκαιρία αν επισκεφτείτε εσωτερικά τα χωριά να διαβείτε στα καλντερίμια που περπάτησαν οι μεγάλοι δάσκαλοι του Γένους Ρήγας Φεραίος και Άνθιμος Γαζής.
Στην διαδρομή θα σας δοθεί η ευκαιρία να προμηθευτείτε φρούτα εποχής απευθείας από τους παραγωγούς της περιοχής καθώς και μεγάλη ποικιλία γλυκών του κουταλιού.
Στο χιονοδρομικό κέντρο θα έχετε την χαρά να απολαύσετε όποια εποχή και αν το επισκεφτείτε, την ξεγνοιασιά και το παιχνίδι, είτε με χιόνι και σκι το χειμώνα, είτε με ιππασία, τοξοβολία και άλλα παιχνίδια το καλοκαίρι.

Αγριά – Βόλος – Ιωλκός – Πορταριά – (Μακρινίτσα) – Χάνια (Χιονοδρομικό Κέντρο).

Ξεκινώντας από την Αγριά και διασχίζοντας ένα κομμάτι της πόλης του Βόλου, θα οδηγηθείτε εύκολα αν ακολουθήσετε τις ταμπέλες προς Πήλιο, στον ιστορικό Δήμο Ιωλκού και μετά στην Πορταριά. Κατά την ανάβαση σας στο βουνό των Κενταύρων θα βλέπετε την πόλη να χαμηλώνει και θα έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε αεροπλάνο κατά την απογείωση του. Μόλις 4 χιλιόμετρα από την Πορταριά θα βρείτε την Μακρινίτσα όπου η θέα από την πλατεία του χωριού είναι φαντασμαγορική. Θα δείτε όλη την πόλη του Βόλου να δεσπόζει μπροστά σας. Εκεί θα δείτε έργα του ζωγράφου Θεόφιλου, όχι πάνω σε καμβάδες αλλά σε τοίχους σπιτιών. Επιστρέφοντας στην Πορταριά και συνεχίζοντας την ανάβαση θα νιώσετε δέος καθώς θα αντικρίζετε πανοραμικά τον Παγασητικό. Φτάνοντας στα Χάνια μην λησμονήσετε να δοκιμάσετε την φασολάδα και το σπιτζοφάι.

Αν συνεχίσετε την κύρια οδική αρτηρία του Πηλίου θα οδηγηθείτε στην Ζαγορά, την Τσαγκαράδα, τις Μηλιές και θα επιστρέψετε στην Αγριά κάνοντας τον γύρο του Πηλίου.

Δείτε τις προσφορές μας στο Facebook